Sayfalar

Çarşamba, Şubat 29, 2012

1. Bedava Blog Sitesi Nasıl Kurulur


Blog Sitesi Kurulum Anlatımı (Konu :1)



Blogger ( blogspot ) yazı dizime başlamadan önce size kısaca Blogger nedir ? Blogspot nedir ? Gibi bilgileri anlatmakta fayda buluyorum.

Yaptığınız işi anlayarak, bilerek ve hissederek  yapmanızdır.Konuyu ne kadar iyi anlarsanız, yapacağınız blog ve blog’lamalardanda o kadar zevk alacaksınız.

Blog’u genelde insanlar, resim koyduğu, hayatını anlattığı bir site olarak görür.Zaten blog’a başlangıçta ( hayatınızı anlatın, resimleriniz koyun,  arkadaşlarınızla paylaşın vs gibi ) bilgilerler verildiğinden, insanların aklına şöyle bir soru geliyor. 

Ya ben hayatımı neden burada anlatim.Evet yazılan budur.Ancak anlatılan bu değildir.
Blog’a resim, video, nişan, düğün, yaşadığınız önemli bir olayı, insanların öğrenmesini istediğiniz bir konuyu, beğenmediğiniz ama sesinizi duyurabileceğiniz bir olayı (yasalara saygılı olmak şartı ile)  yazacağınız yazı ile anlatabilir, içinizi dökebilir günlük yaşantınızı kaleme alabilirsiniz.

Hatta dahada önemlisi şairseniz, roman yada hikaye yazarı iseniz bu alanı kullanabilirsiniz.
Bu örnekleri dahada çoğaltabiliriz.

Biz şimdi bu anlattıklarımızı nasıl uygulayacağız.Ne yapmamız
lazım gibi sorulara karşılık gelecek cevapları madde madde açıklamaya çalışacağız ve sizlere karanlık yolda az da olsa bir lamba olmaya çalışacağız. 

Bunu başarabilirsem ne mutlu bana.Takdirini sizlere bırakıyorum.İşte demin anlattığım gibi blog’un faydalarından yararlanarak size bu yazıyı yazmam en büyük örneklerden biri.

Blog Nedir :
Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme(trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.
İlk bloglar elle yazılıp güncellenirken, bugün bu iş için özel yazılmış yazılımlar kullanılmaktadır. Bu yazılımlardan bazıları bir blog servisi sağlayıcı sitenin alt alan adları olarak yaratılabilen, bazıları ise kullanıcının kendi sunucusuna kurup çalıştırması gereken yazılımlardır.

Blogger Nedir :
Üye sayısı'nın 2 milyon civarında olduğu tahmin edilen Blogger.com, Pyra Labs tarafından geliştirilip Google tarafından satın alınan, İnternet'teki ilk blog hizmet sağlayıcısıdır. Günde 18 milyon civarında tıklanma ile en çok ziyaret edilen ilk 10 ağ sitesinden birisidir. Türkçe dahil onlarca dil desteği ile birlikte hizmet vermektedir.



Blogspot Nedir:
Bu kelimenin herhalde en iyi açıklaması barındırma servisi dersem yalan olmayacaktır.Tam anlam ve açıklamasını birçok sözlüğe baktım tam olarak. En uygun açıklaması bu şekilde.

 Artık ana konumuza girebiliriz.

*Blogger’da öncelikle Google hesaplarına girerek kendimize bir gmail hesabı alıyoruz.
Gmail hesabına  ulaşmak için.







*Almış olduğumuz gmail hesabı ile giriş yapıyoruz. (Resimde görüldüğü gibi.)



*Kumanda Paneli Blog okuma listesi karşımıza çıkıyor.Burada ilgili alanları okumanızı tavsiye ederim.Blogunuzu şimdi oluşturun, yazan kısma tıklayarak devam ediyoruz.


*Açılan yeni sayfa. Blogunuzu adlandırın; Bu kısım blogunuzun içeriğinin özetini veren (tanıtan) başlık kısmı diyebiliriz. 

Örnek verirsek, gazete ile ilgili bir blog kursaydınız bu alana haber, magazin, aktül konular, vs gibi bir şeyler yazmanız gerekecekti. 

Diyelim ki siz roman yazarısınız. “Hayatın İçinden, Hayatımız Roman, İnsan ve Gelecek” gibi bir başlık koyabilirdiniz.

İstediğiniz bir zamanda da bu başlığıdeğiştirebiliyorsunuz. Şimdi başlığımızı koyalım.

Örnek:  “Duygularımızın Rengi” olsun.



*Hemen altta blog adresi yazan yer çok önemli olan kısım. Bu kısma lütfen dikkat edelim.   Burada yazdığımız “Domain” alan adı niteliğinde olduğundan, daha sonra değiştirme şansına sahip değiliz.

Bu nedenle çok dikkatli isimler seçip bir yere not ederek kesin karar verdiğinizde bu alanı kullanın.

Hatta birkaç isim seçin.Yazdığınız isim bir başka kullanıcı tarafından alınmış olabilir.Yazdığınız onaylandığında rekli olarak göreceksiniz zaten.Şimdi site adını yazın.Yazdığınızda dikkat edin yeşil bir renk alır ve renk hemen kaybolur.Aksi olsaydı kırmızı ile sizi uyaracaktı.

*Site adımızı yazdık devam ediyoruz.DEVAM butonuna tıklayın.
*Karşımıza çıkan uyarı şu; “Bir şablon seçin” ; Şablonumuzu seçiyoruz.Herhangi biri olabilir sonradan değiştirme şansına sahipsiniz.Başlangıç için önerim Fligran seçebilirsiniz.



*İşlemimiz bitti hayırlı olsun “blogunuz oluşturuldu” diye bir ileti görüyoruz.Ve bize bloglamaya başla (yaz ) diye uyarı veriyor.Halen bekliyormusunuz tıklayın, ne oldu bakalım.

*Ve karşımızda “Duygularımızın Rengi” sitemizin başlı adı altında yayına içerik hazırlayacağımız bir HTML editörü yönetimi açıldı.


İşlemimiz yeni başlıyor bir sonraki anlatımımız HML editörünün işlevselliği.Nasıl kullanacağız.Ne yapmamız gerekiyor.Yazımızı nasıl ayarlayacağız ve yayınlayacağız.yayındaki yazıyı düzeltmek için ne yapmamız gerekiyor gibi başlıkları kapsayacak.

Yazılarımı sitemde bir isim altında topluyorum.Sitemdeki sayfa menü yapısına bakarsanız Blogger ismi ile  tüm yazıları bu etiket içerisinde tutuyorum. Değişken bir kategori ve sıralama gibi şansım olmadığından mümkün olduğunca bu kısımdan takip etmeye çalışabilirsiniz.

Şablon değiştirip birde yazı koydum ve şimdiki hali ile görüntüsü bu şekle geldi.


Siteyi görebilirsiniz.Buradan izleyin 



Ayrıca şu anda yazdığım yazımın devamı olacağından bunları bir sıralama yapmayı düşünüyorum.Bir sonraki yazımda bu konudada bilgi aktaracağım.
Görüşmek üzere yorumlarınızı bekliyorum. 
İlave not:Blog'umun menü sayfasında  Blog sitesi kurulumu adı altında yayınlara ulaşabilirsiniz.
Arama kutusuna rakam olarak 1,2,3,4,5,6, vs yazarak ilgili yazılar sol sütüna gelecektir.
Sıralı takip edebilirsiniz.Blogger kategori kısmında maalesef bu düzenleme yok.

Blogger ( Blogspot ) Kurulumu :

9. Blogger'da Yukarı Çık Butonu ekleyin
Google yeni uygulamaya aldığı
Google Sites ile Site Yapmak istermisiniz ?
Tüm yayınlananları Google Sites Kurulumu
menüsünden izleyebilirsiniz.
Google Sites ile site nasıl yapılır
Google Sites Giriş İçin DNS Ayarları (Resimli Anlatım)
Ücretsiz Son Sitem (Google Sites)
Google Sites ile Sitemizi Kuralım
Google Sites Facebook Yorum Sayfası Nasıl Eklenir (Resimli Anlatım)
Bedava Site Google Sitesi Kurmak
Web Mülkü kodu Ekleme/Düzenleme
Sites Google +1 düğme ekleme (Resimli Anlatım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder